Liza Jizanban

Liza Jizanban

Életképek

2014. december 13. - Spannónia

Ma egy könnyed, pár perc alatt elvégezhető gyakorlatot ajánlok nektek, tekintettel elsősorban azokra, akiket lefoglal a karácsonyi készülődés és advent 3. vasárnapja, másodsorban azokra is, akik kevésbé szeretnek olvasni, de a képeket szívesen elnézegetik. (Ezt önironikusan mondom, a legutóbbi posztnál kissé megszaladt a kezem, és hosszúra nyúlt a bejegyzés.)

A "Kis színes" rovat első rövidhíre: itt nem sokat adnak a környezetvédelemre, és köbkilométerszámra használják a csomagolóanyagot. Ha csak egy darab citromot veszel, akkor is ragaszkodnak a külön zacskóhoz. Íme egy kép a legutóbbi bevásárlásomról: az élelmiszerhalmaz, és mellette a zacskóhalmaz:

100_0605.JPG

 

Csendélet, bevásárlás után (azoknak különösen, akik aggódnak, hogy mit eszem itt):

100_0611.JPG

Így utazunk mi. A taxisunk szervizbe vitte a nyolcszemélyes Fordját, és most egy ötszemélyes KIA-val szállít minket. Elvileg nő nem utazhat a sofőr mellett (kivéve a családtagot), de mi már családtagnak számítjuk Gulrezt, az indiai fiatalembert, így Kati az anyósülésen utazik. Ő készítette a fotót, ahogy mi négyen hátul próbálunk jó képet vágni a dologhoz. (A kendő folyton lecsúszik a fejemről, ha nem teszem alá a kis pamutsapkát.)

20141210_141025.jpg

Egy hétköznapi pillanatkép a tanáriból:

20141203_085936.jpg

Munka után - régi magyar hagyomány - be kell dobni valamit a kollégákkal. Ez itt gyümölcslé és turmix formájában valósul meg (szerintem otthon is sok család sorsa másképp alakult volna, ha a felesek helyett ezt lehetett volna csak kapni). Mi ehhez a két indiai fiúhoz járunk, nem csak azért, mert tényleg isteni italokat kevernek (kedvencem az avokádó-mangó dzsúz), hanem azért is, mert elég tűrhetően beszélnek angolul, lehet velük pár szót váltani. Ja, és kedvezményt kapunk, mint egyetemi tanárok:) A pulton a legutóbbi, szivárványszínű italkompozíciónk, a pult mögött a két fiú, mögöttük a falon az árjegyzék (bizony, az a piros nem valami faliszőnyeg!).

dzsuzos_fiuk.jpg

Tekintettel az időjárásra, ti azért valami meleget vagy melegítőt keverjetek magatoknak:)

Utóirat: nagyon vacak a net az utóbbi napokban, így történhetett, hogy a kiállításmegnyitós-hercegnős-díszvacsorás posztot csak ma kaptátok meg, pedig meg voltam győződve, hogy már csütörtökön olvashattátok. Így ma két adagot kaptok, remélem, ezért nem haragszik meg senki:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinuviel.blog.hu/api/trackback/id/tr656975073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása