Liza Jizanban

Liza Jizanban

Megszakítjuk adásunkat;)

2015. május 06. - Spannónia

Kedves Olvasóim!

Nagyon elhanyagoltalak benneteket az utóbbi időben, szóval, a címben említett adás már rég megszakadt:(

 

Most nagy, új hír van, aztán, remélem, pótolom majd a kimaradt heteket-hónapokat is.

 

A hír: holnap költözünk! Az itteni tempónak megfelelően, tegnap este értesítettek bennünket, hogy ma este ki kell költöznünk a szállodából a villákba. Azt is közölték, hogy két lakható villa van: az egyikbe a nemrég érkezett új magyar kolléganőt, Mariannt, a férjét, valamint Adrient és Helmutot szállásolják el, a másikba a két szingli magyar nőt (ez lenne Kata és én), valamint a két szingli magyar férfiút (Balázst és a szintén új Tamást).

Gondolhatjátok, hogy nem ugrottunk ki a bőrünkből! Egyrészt, már nem találtam túl lelkesítőnek az ötletet, hogy a hátralévő 5 hétre új környezetbe kerüljek, másrészt abban négyen egyet értettünk, hogy külön nemű szingliket egybe költöztetni nem csak a helyi szokások szerint HARAM, de bizonyos életkoron túl a magyarok számára sem elfogadható, és lássuk be, ezen az életkoron már mind túl vagyunk:..()

Így aztán nekibuzdultunk, és a mai vizsgafelügyelet helyett az ELC-n kötöttünk ki 9 órára. Kihasználtunk Mariann kapcsolatait (ő egyelőre nem tanít, hanem Dr. Majid jobbkeze), és szóvivőnknek kértük fel a tárgyalásokra. Ez igen jó döntésnek bizonyult: igaz, hogy másfél órát várattak bennünket, de csak megérkezett Ibrahim, aki a PR-os, és egész rövid idő alatt megértette és belátta, hogy négyünket nem fog tudni egy villába költöztetni. És most az egyszer a nők élveztek elsőbbséget!!! Ebben a társadalomban!!! Nem is tudjátok, ez mekkora szó! Illetve, mi sem tudjuk, mert néha elsőbbségünk van, néha pedig nagyon nincs. Összefoglalva: az a döntés született, hogy Katával ketten költözünk a villába.

Ezt követően kimentünk a compoundra (a lakóparkba), és megnéztük a két villát. Felújították (mondjuk, szaúdi módra, de azért mégis), és új bútorokat és gépeket vásároltak bele. Még be kell szerelni a tűzhelyet, hűtőt, mosógépet és a böhöm tévét a falra, de már bent vannak a hatalmas ágyak, komplett hálószobabútorral (a többiek csak ágyat kaptak anno), kaptunk ülőgarnitúrát, ebédlőasztalt 6 székkel (a többiek csak négyet kaptak). Reményeink szerint holnap délelőtt elbíbelődnek a szereléssel. Hogy be is fejezzék, Mariann a nyakukra ül majd. Talán még egy takarítás is belefér a részükről. És holnap este JÖVÜNK!!!

 

Fényképes beszámoló is lesz nemsokára. Most nekiállok csomagolni, mert holnap délelőtt vizsgáztatunk, tehát a pakknak ma készen kell lennie.

 

Biztos sok kérdésetek van, de kérlek, egyet ne tegyetek fel: én sem tudom, mi abban a logika, hogy hét hónapig dekkoltunk egy szállóban, majd az utolsó egy hónapra beköltöztetnek egy óriási villába, vadonatúj felszereléssel, és azt mondják, hogy augusztustól tovább kell majd költözni a "magyar faluba", ahol állítólag már kész a medence és az edzőterem is a magyar nőknek!!! HARAM??? Nem, megértették, hogy erre igazán nagy szükségünk van, és ettől az ő kis világuk sem hullik atomjaira. Vagy csak annyit, hogy ha nem látnak el bizonyos, számunkra nélkülözhetetlen szolgáltatással, nem lesz elegendő tanáruk.

 

Ki jön át holnap ablakot pucolni? Dobjatok egy sms-t vagy emailt, hogy tudjak közületek választani:P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinuviel.blog.hu/api/trackback/id/tr17435132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Minko 2015.05.07. 18:50:55

megyek, hívj hogy pontosan hányra és hova érkezzek :)

Judit Minko 2015.05.07. 18:53:03

@Judit Minko: bár nem értem, mi a fene bajod van a koedukációs aránnyal. szerintem korrekt!
süti beállítások módosítása